Korekcija signalnog plana na raskrsnici ulica Marije Dimić, Ivana Gorana Kovačića-Zapadnog tranzita

03/06/2006 0

Na raskrsnici ulica Marije Dimić, Ivana Gorana Kovačića – Zapadnog tranzita izvršena je korekcija dosadašnjeg signalnog plana, što bi prema očekivanju Odsjeka za saobraćaj trebalo smanjiti saobraćajne gužve na ovoj raskrsnici.

Naime, nakon puštanja u saobraćaj Zapadnog tranzita došlo je do preraspodjele saobraćajnih tokova, tačnije, do preusmjeravanja saobraćaja na Zapadni tranzit. Naročito je izraženo opterećenje na raskrsnici ulica Marije Dimić, Ivana Gorana Kovačića – Zapadnog tranzita, odnosno, došlo je do opterećenja ulaznih grla iz smjera grada (krak Zapadnog tranzita i prilaz iz Ivana Gorana Kovačića).

“Praćenjem stanja na terenu, pristupilo se korekciji dosadašnjeg signalnog plana na ovoj raskrsnici i prema istom se i podešava rad semaforskih uređaja, nakon čega bi trebalo doći do smanjenja saobraćajnih gužvi i poboljšanja protoka na ovoj raskrsnici, a naročito na prilazu iz Ulice Ivana Gorana Kovačića”, kazao je Nedeljko Vučen, šef Odsjeka za saobraćaj.

Nakon podešavanja rada semafora prema novom signalnom planu u narednom periodu vršiće se praćenje stanja saobraćajnog opterećenja na ovoj raskrsnici, te će se ukoliko bude neophodno izvršiti i brojanje saobraćaja i izrada novih signalnih planova na osnovu rezultata brojanja.

Vučen je rekao da je trajno rješenje za pomenutu raskrsnicu, izgradnja denivelisane raskrsnice, što je planirano u narednom periodu.

Ostavite komentar »