Ministar saobraćaja i veza u posjeti Administrativnoj službi

06/07/2006 0

Gradonačelnik Dragoljub Davidović prilikom sastanka sa ministrom za saobraćaj i veze u Vladi RS, Nedeljkom Čubrilovićem, objasnio je probleme koje već godinama muče grad kada je u pitanju putna infrastruktura.

Nakon susreta u Administrativnoj službi Grada, najavljen je završetak četvrte trake na zapadnom tranzitu i izgradnja kružnog toka saobraćaja na raskrsnici kod “Energomonta”.

“U posljednjih pet i po godina Banja Luka je u potpunosti zanemarena iako se 35 odsto republičkog budžeta puni iz grada”, rekao je Davidović i podsjetio da je za lokalne puteve u Banjoj Luci u tom periodu uloženo samo 400.000 KM, dok je u jednoj maloj opštini u isto vrijeme uloženo preko 17 miliona KM.

“Administrativna služba ne može da riješi nagomilane saobraćajne probleme, jer je većina važnijih puteva koji prolaze kroz Banju Luku u nadležnosti preduzeća Putevi Republike Srpske”, kazao je Davidović.

Ministar Nedeljko Čubrilović je rekao da Banja Luka s pravom očekuje da se više novca uloži u saobraćajnu infrastrukturu.

“Frekvencija saobraćaja, broj stanovnika i ekonomska moć grada su dovoljan argument da se Banjoj Luci dodjeli više novca nego do sada”, istakao je Čubrilović i dodao da će ministarstvo pružiti pomoć u obnovi raskrsnice ulica Ivana Gorana Kovačića, Marije Dimić i Krajiških brigada, kao i prilaza Banjoj Luci iz pravca Jajca, Čelinca i Sanskog Mosta.

Govoreći o rekonstrukciji aerodroma Banja Luka, ministar Čubrilović je kazao da će Vlada RS uložiti novac u sanaciju piste i rekonstrukciju aerodroma. Najavio je i raspisivanje tendera za izgradnju preostalog dijela auto-puta, Banja Luka – Gradiška.

Ostavite komentar »