Rekonstrukcija trotoara ispred Pošte i hotela "Bosna"

06/07/2006 0

Započela je rekonstrukcija pješačke zone na dijelu od parka “Petar Kočić” do Trga palih boraca. Prema riječima, Budimira Balabana, načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove radovi, koje će izvoditi “Hidrokop”, trebalo bi da budu završeni u septembru ove godine. Osim ovog dijela trotoara, planirano je da se rekonstruiše i pješačka zona od Trga palih boraca do Narodnog pozorišta RS.

Autobuska stajališta koja su se nalazila ispred Pošte privremeno su premještena na lokaciju ispred parka “Petar Kočić” i tu će ostati dok se radovi ne završe. Iz Administrativne službe Grada apeluju na građane da, tokom izvođenja ovih radova, imaju razumijevanja i strpljenja jer će centralna pješačka zona po završetku obnove dobiti savremen izgled.

Takođe, planirano je da se rekonstruiše i trotoar od Trga Krajine do Narodnog pozorišta RS, tačnije, pješačka zona ispred zgrade Administrativne službe, crkve “Hrista Spasitelja”, Banskog dvora i ispred Pozorišta. Ovaj dio bi, prema Balabanovim riječima, trebalo da bude uređen u 2007. godini.

Uskoro bi trebalo da započne i rekonstrukcija Ulice Ðure Daničića.

Ostavite komentar »