Završena akcija proljećnog uređenja grada

06/07/2006 0

Završena je ovogodišnja proljećna akcija čišćenja i uređenja grada. Akcija je trajala od 1. do 30. aprila ove godine i bila je organizovana po mjesnim zajednicama.

U toku proljećne akcije uređenja na gradskom području prikupljeno je oko 3.300 kubnih metara smeća, a na prigradskom oko 1.500 kubnih metara raznog otpada. U okviru akcije uklonjene su i “divlje" manje deponije uz putni pravac Banja Luka – Han Kola prema Bronzanom Majdanu, tačnije, do teritorije opštine Prijedor.

I ove godine proljećna akcija je osmišljena na način da uključi građane, škole, ustanove, udruženja i druge subjekte da u koordinaciji sa mjesnim zajednicama i preduzećima, koja će odvoziti smeće, prikupe krupni otpad. U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove kažu da su zadovoljni odzivom građana, te ističu da je ove godine značajno i to što su se mladi uključili u akciju uređenja grada i u tom smislu pohvalili angažovanje učenika osnovnih škola u: Vrbanji, Srpskom Milanovcu, Piskavici, Bočcu, Krupi na Vrbasu i učenika OŠ “Sveti Sava" na Laušu.

Ostavite komentar »