Hypo Broker postao vodeća brokerska kuća na Banjalučkoj berzi

08/08/2006 0

Hypo Broker – Odjel za poslovanje sa hartijama od vrijednosti Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka je u prvih 6 mjeseci 2006. godine ostvario najveće učešće u ukupnom i redovnom prometu na Banjaličkoj berzi.

Banjalučka berza je objavila da je brokerska kuća sa najvećim prometom u ukupnom prometu u prvih šest mjeseci 2006. godine Hypo Broker sa učešćem od 21,28%, dok je učešće Hypo Brokera u redovnom prometu 18,59%.

Hypo Broker je specijalni partner Direkcije za privatizaciju državnog kapitala RS, gdje kroz formiranje većinskih paketa pokušava svojim klijentima omogućiti sticanje većih udjela u akcionarskim društvima. Hypo Broker je jedna od tri brokerske kuće iz RS koja sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja ima potpisan Ugovor o berzanskom posredovanju, što znači da je ovlašteni posrednik za trgovanje hartijama od vrijednosti Fonda PIO na Banjalučkoj berzi.

Ukupan promet na Banjalučkoj berzi u prvih šest mjeseci 2006. godine je iznosio 125 miliona KM, što je za 43% više u odnosu na prvih 6 mjeseci 2005. godine; redovan promet (izuzimajući blok poslove i prijavljivanje poslova po osnovu preuzimanja) je iznosio 102,7 miliona KM ili 82% od ukupnog prometa.

Ostavite komentar »