Pojačali blokiranje vozila na pješačkoj zoni

12/28/2006 0

Banjaluka – Rekonstruisani dio centralne pješačke zone od parka "Petar Kočić" prema Narodnom pozorištu RS nesavjesnim vozačima često služi kao mjesto za parkiranje, iako je na toj lokaciji strogo zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, saopšteno je nedavno iz Odsjeka za parking i garaže.

Iz tog razloga, ekipe ovog odsjeka i Komunalne policije pojačali su aktivnosti na toj poziciji i blokiraju vozila svakodnevno, i to u dnevnim i u noćnim satima. Pješačka zona namijenjena je samo za kretanje pješaka, a njena konstrukcija je osjetljivija i svako veće opterećenje može dovesti i do oštećenja ploča, kažu u Odsjeku za parking i garaže.

Ovih dana u gradu vrše testiranja 15 novih automata za naplatu parkinga. Stanari koji stanuju u ulicama u kojima su postavljeni automati imaju mogućnost kupovine povlaštenih mjesečnih i godišnjih parking karata.

Cijena karata za poslijepodnevno parkiranje, od 15 do osam sati ujutru, mjesečno iznosi deset KM, a godišnje 100 KM. Cjelodnevno parkiranje košta 20 KM mjesečno ili 200 KM godišnje.

Ostavite komentar »