First Data International otvorila kancelariju u Zagrebu

02/21/2007 0

Kompanija First Data International, svjetski lider u pružanju usluga elektronske trgovine i plaćanja, otvorila je ured u Zagrebu, proširivši tako svoje poslovne aktivnosti i na Hrvatsku. Putem ureda u Zagrebu, kompanija će pružati usluge i za područje Slovenije i Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon Bukurešta i Varšave, ured u Zagrebu treći je kojeg je kompanija First Data International otvorila u protekloj i tokom ove godine, šireći svoje poslovanje na području središnje Evrope. Kompanija sada djeluje u devet zemalja središnje Evrope, u kojima finansijskim institucijama i velikim maloprodajnim lancima nudi široki spektar kvalitetnih i konkurentnih usluga elektronske obrade podataka i prateće podrške.

Tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine ključna su za kompaniju First Data zbog velikog potencijala rasta na području elektronskih plaćanja, kao i snažne povezanosti tih zemalja s ostalim evropskim tržištima na kojima First Data već djeluje. Širenje poslovanja na ovom području omogućit će kompaniji First Data da podrži svoje međunarodne klijente pri integriranju odnosno konsolidaciji procesiranja u više zemalja.

Tokom idućih dvanaest mjeseci, First Data International će uspostaviti poslovne aktivnosti lokalno i tako pružati usluge podrške u Zagrebu, u isto vrijeme koristiti na regionalne procesing centre za centraliziranu isporuku.

Lokalni tim menadžera kompanije izvrsno je upućen u aktivnosti na hrvatskom, slovenskom, bosanskohercegovačkom i drugim regionalnim tržištima. Domagoj Mandarić, generalni direktor First Data Internationala za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, pridružio se kompaniji nakon rada u kompaniji A.T. Kearney iz Frankfurta, gdje je bio član Financial Institutions grupe i vodio projekte strateškog razvoja i restrukturiranja za klijente iz središnje i istočne Evrope.

Stefan Klestil, viši potpredsjednik i menadžer poslovnih aktivnosti kompanije First Data u Austriji, Italiji i 13 zemalja središnje Europe, izjavio je: "Ponosni smo što ćemo svoje usluge sada pružati i međunarodnim i regionalnim bankarskim grupama kao i velikim trgovcima u. Bosni i Hercegovini. Našim korisnicima na navedenim tržištima, kao i tržištima susjednih zemalja, omogućit ćemo učinkovito korištenje usluga plaćanja, kako lokalno tako i prekogranično".

O kompaniji First Data International

First Data International, dio grupe First Data Corp., vodeći je pružatelj rješenja elektronske trgovine i plaćanja za kompanije širom svijeta. First Data International pruža usluge na raznim tržištima, svrstavajući se na sam vrh putem pružanja kvalitetnih usluga na lokalnim tržištima te usmjeravanjem na individualne potrebe klijenata. Kompanija zapošljava oko 7.900 ljudi te djeluje širom Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Južne Amerike, Kanade, Australije i na području Azije i Pacifika.

First Data pruža usluga za 4,96 miliona trgovaca te 1.900 kartičarskih kuća i njihovih klijenata. First Data osnažuje globalnu privredu, omogućavajući ljudima i kompanijama da jednostavno, brzo i sigurno kupuju robe i usluge koristeći doslovno sve oblike plaćanja. Portfelj usluga i rješenja kompanije uključuje usluge obrade podataka trgovinskih transakcija, kartičarske usluge, usluge zaštite od krađe podataka i identifikacijska rješenja, usluge elektronskog prihvaćanja čekova putem usluge TeleCheck, kao i rješenja za trgovinu putem Interneta i mobitela. Putem svoje STAR Network mreže, kompanija omogućava prihvaćanje PINom zaštićenih debitnih kartica na ukupno 2 miliona bankomata i trgovina.

Za više informacija, pogledajte stranicu www.firstdata.com.

Ostavite komentar »