Kvalitet, tradicija i ženska ruka

02/21/2007 0

Vinarija "VITAI" je porodični posao koji prati sve savremene metode proizvodnje vina kombinujući ih sa bogatom tradicijom. Inače, ovo je jedina vinarija u BiH kojom upravljaju tri žene, Olivera, Anđa i Sanja Juričić.

Vinarija "VITAI" d.o.o. Čitluk Vam putem svojih zastupnika nudi paletu vrhunskih hercegovačkih vina i aperitiva brižno pripremanih i odnjegovanih u podrumu porodice Juričić, isključivo od autohtonih sorti grožđa blatine i žilavke i pod jedinstvenim i već uveliko prepoznatljivim nazivom "GANGAŠ". (Inspiracija za naziv Gangaš potiče od gange – tradicionalne pjesme sa područja Hercegovine, a gangaš je osoba koja pjeva ovu pjesmu.)

Ovo je prva vinarija koja je uspjela proizvesti pjenušac, bijeli i crni, prirodnom metodom vrenja u boci, za šta je potrebno dvije godine strpljivog rada.

Inox kapaciteti iznose 100 000 litara godišnje. Hrastovi kapaciteti za redovno odležavanje vina su 40.000 litara u bačvama od slavonskog hrasta lužnjaka, a za barikirano vino 10.000 litara, čime se malo koja vinarija na ovim prostorima može pohvaliti.

Ostavite komentar »