Manastiri RS na dvostrukom DVD-u

04/22/2007 0

Stotine pravoslavnih crkava i manastira u BiH svjedoče o vijekovnom prisustvu srpskog naroda na ovim prostorima.

Ova neprocjenjiva kulturna i istorijska baština sada je zahvaljujući naporima Ministarstva trgovine i turizma i firme "Geokop" iz Beograda pretočena u atraktivno DVD izdanje.

Savjetnik ministra trgovine i turizma RS Aleksandar Đurić za "Intermezzo" kaže da se na dva DVD-a uz 17 manastira iz RS nalaze i najznamenitiji manastiri iz Srbije i Crne Gore. U dopunjenom izdanju svoje mjesto naći će i najpoznatije pravoslavne crkve sa prostora BiH.

"Moram da pohvalim saradnju sa SPC jer bez njihove pomoći bilo bi nemoguće realizovati ovaj projekat", kaže Đurić i dodaje da će sadržaj DVD-a uskoro biti sinhronizovan i na engleski, italijanski i ruski jezik.

"Vjerski objekti nisu sagrađeni zbog turizma, ali svakako mogu doprinijeti afirmaciji RS i njenih vrijednosti. Religijski turizam može donijeti dosta novca i treba iskoristiti sve veću zainteresovanost stranih turista za duhovno, kulturno i istorijsko blago naše zemlje", dodaje Đurić.

Dobar primjer u tom smislu svakako predstavlja Međugorje, kao najatraktivnija turistička destinacija u BiH. Dvostruki DVD već sada po veoma prihvatljivoj cijeni možete kupiti u knjižarama širom RS, a jedan dio tiraža biće distribuiran i lokalnim turističkim organizacijama i agencijama.

Inače, Ministarstvo trgovine i turizma RS ove će godine organizovati veliku međunarodnu konferenciju na temu religija i trurizam.

Ostavite komentar »