Coca-Cola želi slatki Snapple

07/06/2007 0

U 7,5 milijardi funti vrijednog proizvođača bezalkoholnih pića Snapple američke kompanije Cadbury mogla bi ući Coca-Cola.

Iz Coca-Cole su objavili da kompanija procjenjuje svoju poziciju odnosno da li je Snapple njima zanimljiv i da li su mogućnosti samostalno dati ponudu.

Wall Street Journal objavio je juče da je Coca-Cola već pristupila privatnim ulagačima koju su uključeni u tamičenje za Snapple. Portparol Cadburya izjavila je samo da je kompanija fokusirana na prodaju odjela za proizvodnju bezalkoholnih pića koji uključuju 7UP i Dr Pepper. Cadbury je najvio svoj plan razdavjanja na dva odjela nakon pritisaka dioničara Nelsona Peltza, koji je Snaplle kupio za 300 milijuna dolara 1997. godine prije nego što je prodao brand Cadburyu kao dio paketa za 1,45 milijardi dolara tri godine kasnije.

Coca-Cola nastoji povećati vlastitu proizvodnju negaziranih pića i već je kupila robne marke Fuze Beverage i Energy Brands Inc. ove godine, a prije dva mjesec pojavile su se glasine da je zainteresirna dati 500 milijuna funti vrijednu ponudu za mineralnu vodu Highland Spring.

izvor:poslovni.hr 

Ostavite komentar »