Zabranjen rad brokerskoj kući Interfinance

08/30/2007 0

Komisija za hartije od vrijendosti RS (KHOV) oduzelo je dozvolu za rad brokerskoj kući "Interfinance" iz Banjaluke, jer je regulatorna agencija Hrvatske prošlog mjeseca zabranila poslovanje njenom istoimenom osnivaču iz Zagreba.

KHOV je banjalučkom Interfinanceu naredila da odmah prestane primati naloge klijenata, povuče neizvršene naloge, vrati vrijednosne papire sa klijentskih na vlasničke račune, izmiri sve novčane obveze iz poslovanja, vrati sredstva klijenata na bankovne račune, te obavijesti klijente o prestanku rada, pišu Nezavisne novine.

Bankama je naložena blokada računa. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) je 28. juna zabranila rad zagrebačkom "Interfinanceu", koji je već ranije bio pod uvjetnom kaznom, zbog dostavljanja lažnih podataka o vlasništvu nad tom brokerskom kućom.

Prilikom davanja iskaza o slučaju trgovine dionicama "Istra-auta" iz Umaga, direktor "Interfinancea" Denis Fudurić rekao je kako nije vlasnik tog društva, da bi isti dan "Interfinance" u dopisu HANFA navedeo kako je on jedini član Uprave i stopostotni osnivač.

 

Ostavite komentar »