Prikazan video snimak zločina nad Srbima

08/03/2007 0

U Međunarodnom pres-centru u Banjaluci danas su prikazani autentični video snimci ratnih zločina koje su pripadnici 505. Bužimske brigade Armije BiH i jedinice "Crne mambe" Hrvatske vojske počinili nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima Srpske vojske Krajine na području Banije i Cazinske Krajine.

Na snimcima, koji su prikazani na konferenciji za novinare Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas", vide se pripadnici Bužimske brigade kako uz ratne pokliče "Alahu egber" na krajnje svirep i zvjerski način ubijaju zarobljene srpske civile i pripadnike Srpske vojske Krajine, stoku i pale njihove kuće. Na snimku je prikazano i začelje kolone srpskih izbjeglica iz Krajine, koja se kretala iz pravca Gline prema mostu u Novom Gradu, a koju su muslimanske i hrvatske snage presjekle u mjestu Žirovac kod Dvora na Uni. Na video snimku jasno se vidi kako pripadnici 505. Bužimske brigade Armije BiH i hrvatskih "Mambi" izdvajaju srpske izbjeglice iz kolone, a zatim se čuju pucnji.

Na današnjoj konferenciji za novinare promovisano je specijalno izdanje biltena "Veritasa" pod nazivom "Oluja – Udruženi zločinački poduhvat- 3", koji sadrži šire komentare, informacije i saopštenja u vezi sa operacijom "Oluja". Bilten sadrži i izmijenjene i spojene optužnice Haškog tribunala protiv hrvatskih generala i Deklaraciju hrvatskog Sabora o operaciji "Oluja".

  izvor:rtrs.tv 

Ostavite komentar »