Martin kolač

09/30/2007 0

Biskvit natopljen maraskinom obogatite kremom pa posložite svoje najdraže sezonsko voće. Zalijte preljevom za torte.

Biskvit:

• 12 žumanjaka

• 2 cijela jaja

• 12 bjelanjaka

• 40 dag šećera

• 25 dag brašna

• 12 dag ulja (oko 1 dl) – istucite žumanjke s 20 dag šećera, a ostatak s bjelanjcima – polako dodavati ostale sastojke osim brašna i kakaa, koje ćete na kraju umiješati rukom, ne mikserom – ispecite na 180 stupnjeva

Krema:

•1 l mlijeka

•8 žumanjaka

•30 dag šećera

•15 dag brašna

•25 dag margarina ili maslaca

- žumanjke i šećer dobro izmiksati da posvijetle, dodati brašno i 1 dl mlijeka ukuhati u kipući ostatak mlijeka i kuvati na laganoj vatri da se zgusne; miješati dok se ohladi i dodati maslac ili margarin

- biskvit razrezati i poškropiti maraskinom, premazati sa 2/3 kreme, poklopiti drugim dijelom biskvita i premazati ga ostatkom kreme, posložiti kremi voće (sezonsko) i po voću preliti preljev za torte

Prijatno!

Ostavite komentar »