Recept dana: Meksička salata od piletine i paprika

09/09/2007 0

Sastojci:

Za 6 osoba:

450g kuvane piletine, narezane na komade

150ml majoneze

150ml jogurta

5ml/ 1 kašičica čilija u prahu

5ml / 1 kašičica paprike u prahu prstohvat cayenne bibera

2,5ml / ½ kašikice pirea od paradajza

5ml / 1 kašikica pirea od luka

1 sitno narezana zelena paprika

1 sitno narezana crvena paprika

175g zrna slatkog kukuruza

175g kuvane riže dugog zrna, za posluživanje oba:

Priprema:

1.Komade piletine stavite u veliku posudu za salatu.

2.U posebnoj posudi izmješajte majonezu, jogurt, začine, pire od paradjza i luka, te nakratko odložite da bi se okusi stopili. Preliv pomiješajte u piletinu.

3.Dodajte paprike i kukuruz, te polako miješajte dok preliv ne prekrije sve sastojke.

4.Kuvanu rižu stavite na tanjur, a mješavinu piletine složite u sredinu.

Odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz zelenu salatu začinjenu limunovim sokom i prelivom od ulja pomiješanim sa začinskim biljem. Ako želite ljući okus možete dodati narezane zelene čili papričice ili ljutike.

Trajanje pripreme: 20 min

Prijatno!

Ostavite komentar »