Recept dana: Pariški steak s biberom

09/01/2007 0

Sastojci:

-4-6 odrezaka goveđeg filea debljine 2cm (možete uzeti i teleće ili svinjske odreske ili kotlete)

-sol po ukusu

-2 kašike grubo mljevenog ili zdrobljenog papra

-2 čašice za rakiju ( oko 1 dl ) vinjaka

-3 kašike maslaca

-1 kašika grubo mljevenog bibera

-1 kašika senfa

-1 kašika Worcestershire umaka ili 1 mesne kocke i 2 kašike vode

-1 dcl slatke pavlake

Trajanje pripreme: 30 min

Priprema:

1.Odreske posolite i u svaki s obje strane utisnite zdrobljeni biber. Naglo ispržite odreske na 2 žlice zagrijanog maslaca. Pržite 3-4 minute sa svake strane. Stavite na zagrijani pladanj i držite na toplom.

2.U tavu stavite vinjak, senf, kašiku grubo mljevenog bibera, Worcestershire umak ili 1 mesnu kocku i 2 kašike vode, te sve dobro promiješajte i kratko prokuvajte. Dodajte preostali maslac i slatku pavlaku i uz miješanje samo zagrijte.

3.Umak prelijte preko odrezaka i odmah poslužite uz prilog od krompira i salatu.

Prijatno!

Ostavite komentar »