Odabrani finalisti takmičenja za društveno odgovorno preduzeće – DOBRO 08

10/25/2007 0

Stručna komisija, koju čine stručnjaci iz oblasti poslovanja, medija, odnosa sa javnošću, nevladinog i vladinog sektora, uz posmatrače iz Delegacije Evropske komisije u BiH i Fondacije Mozaik, organizatora Takmičenja, odabrala je juče 9 finalista u okviru Takmičenja za društveno odgovorno preduzeće godine DOBRO8.

U okviru kategorije Korporativna filantropija finalisti su preduzeća: Banjalučka tržnica, BH telekom, Bosnalijek, DHL, Linden, Prokredit banka, Širbegović.

U kategoriji Dobrotvorni marketing takmiče se preduzeća DHL I PC Kids, dok su u kategoriji Odgovorna poslovna praksa izabrani Bosnalijek i Energoinvest.

"Pristigao je veliki broj prijava preduća, što samo pokazuje da u BIH postoje uspješna preduzeća koja ne misle samo na profit, već i na to kako da pomognu drugima. “, kaže Zoran Puljić, izvršni direktor Fondacije Mozaik.

Nakon odabira finalista, slijede verifikacione posjete članova komisije, kao i decembarska svečanost na kojoj će biti proglašeni pobjednici po pojedinim kategorijama, kao i Društveno odgovorno preduzeće za 2008. godinu.

Glavna nagrada će biti pravo korištenja Znaka društvene odgovornosti tokom 2008. godine i studijsko putovanje u Fondaciju FC Barselona na konsultacije o mogućnostima održavanja firme profitabilnom ali i društveno odgovornom poslovanju.

Ostavite komentar »