Katalonska salata

10/09/2007 0

Sastojci:

40 dag tjestenine

25 dag sirove tunjevine

3 crvene paprike

10 dag crnih maslina

5 dag kapara

5 kašikica paste od maslina

4 kašike maslinovog ulja

Sol

Biber

Priprema:

Nauljite paprike pa ih ispecite na roštilju ili u rerni. Kad jednolično potamne, odmah ih stavite u plastičnu vrećicu kako bi ih poslije lakše ogulili. Tunjevinu kuvajte 15 minuta na pari. Ohlađenu je podijelite na komadiće.

Posudu s ribom pokrijte rastezljivom plastičnom folijom. Pastu od maslina razrijedite uljem. Ogulite i očistite paprike te ih narežite na rezance.

Skuvajte tjesteninu, ocijedite je i odmah umiješajte u umak pa promiješajte sve druge sastojke. Pospite kaparima te pobiberite. Salatu poslužite mlaku.

Ostavite komentar »