Komšić pozvao francuske firme da investiraju u BiH

11/29/2007 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je direktore velikih francuskih firmi okupljenih u Udruženju poslodavaca MEDEF Internacional da investiraju u BiH, a posebno u infrastrukturu, elektroenergetski sistem, turizam i bankarstvo.

Tokom susreta u Parizu, Komšić je informisao tridesetak direktora francuskih firmi okupljenih u ovom udruženju o makroekonomskim pokazateljima u BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Komšić je sa rukovodstvom MEDEF-a, koje okuplja oko 750 velikih francuskih kompanija i francuskih biznismena razgovarao o aktuelnoj situaciji u BiH, unapređenju ekonomskih odnosa i proširenju saradnje francuskih i privrednika iz BiH.

Tokom susreta posebne prezentacije imali su predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH Tomislav Grizelj i zamjenik direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH /FIPA/ Jasna Krivošić-Prpić.

Grizelj je istakao da su predstavnici MEDEF-a iskazali veliko interesovanje za aktuelne projekte u privatizaciji BiH, za projekte iz domena željezničke, putne i gasne mreže, za investiranja u oblasti turizma, te za oblasti vojno-namjenske proizvodnje, avio-industrije i auto-industrije.

Na bilateralnim sastancima Grizelja i Prpićeve sa predstavnicima velikih francuskih firmi dogovoreni su modaliteti dalje saradnje i zaključano je da je potrebno poboljšati saradnju i zajednički nastupati na trećim tržištima.

Ostavite komentar »