Dio Bulevara otvoren za individualna vozila

12/13/2007 0

Dio Bulevara cara Dušana, od Ulice krajiških brigada do raskrsnice s ulicama Jovana Dučića i Zmaj-Jove, od juče je otvoren za individualna vozila, saopštio je šef Odsjeka za saobraćaj, Nedeljko Vučen. 

Ovaj dio Bulevara već je afaltiran i nema razloga da ga ne pustimo u saobraćaj. Automobili sada mogu da idu prema bolnici i skreću u ulice Zdrave Korde i Marije Bursać. Semafori u ovom dijelu biće pušteni u rad za nekoliko dana – izjavio je Vučen.

On je napomenuo da će vozila gradskog prevoza ovom dionicom moći saobraćati tek kad budu okončani radovi na rekonstrukciji Bulevara, što se očekuje do 25. decembra. Vučen je dodao da je, zbog smanjenja gužve za vrijeme izvođenja radova, Ulica Milana Tepića, od raskrsnice s Vidovdanskom, pretvorena u dvosmjernu. Rekonstrukcija Bulevara cara Dušana izazvala je preopterećenje glavnih ulica u centru grada, stoga nadležni iz uprave grada još jednom pozivaju građane na strpljenje i razumijevanje. 

Apelujemo na vozače da izbjegavaju Vidovdansku ulicu, koja je preopterećena. Sugerišemo im da više koriste javni prevoz, a što manje individualna vozila, kako bi doprinijeli smanjenju gužvi, a samim tim izbjegli neugodnosti  kazao je Vučen.

U nadležnom odjeljenju podsjećaju da se radovi na rekonstrukciji Bulevara cara Dušana odvijaju predviđenom dinamikom. Završena je dionica od zapadnog tranzita do raskrsnice s Ulicom Jovana Dučića, a do kraja sedmice očekuje se završetak radova na dionici od raskrsnice s Ulicom Jovana Dučića do raskrsnice s Kninskom ulicom.

 

 

izvor:Fokus 

Ostavite komentar »