Jaki udari vjetra u zapadnim dijelovima BiH

12/03/2007 0

Na dionicama koje prolaze usjecima, postoji mogućnost od odrona, te se vozačima savjetuje da voze oprezno i vožnju prilagode stanju na cestama.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Trnovo (mjesto Ilovice) izvode se radovi sanacije klizišta, te se saobraćaj odvija jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Svakodnevno, zbog radova, u terminu od 07 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16 Jajce – Crna Rijeka. Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija preko Mrkonjić-Grada.

Radovi na deminiranju terena aktuelni su na dionici magistralnog puta M-4 Doboj – Gračanica (u Stanića Rijeci). U terminu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja. Na magistralnom putu M-5 obilaznica u Sarajevu saobraća se jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na ovom istom putu, izvode se radovi u tunelu "Bistrik" zbog čega se saobraćaj takođe odvija jednom trakom, dok je pješacima zabranjen prolaz kroz tunel.

Od puteva gdje se izvode radovi i saobraćaj je  usporen izdvajaju se još i: M-5/17 Kakanj – Žepče (radovi na sanaciji tri mosta na rijeci Bosni, u mjestima Bilješevo, Topčić Polje i Vranduk.), te magistralni put M-17 Konjic – Jablanica – Mostar (izvode se deminerski radovi u terminu od 8 do 15 sati od mosta Begića i Begovića do HE Grabovica, uz 15-to minutne obustave, sanacija škarpi na dionici Jablanica – Mostar, sanacija mosta "Crnaja" i radovi na području Grabovice).

Na graničnim prijelazima zadržavanja pri prelasku granice nisu zabilježena.

Ostavite komentar »