Počeli radovi na iskopavanju i premještanju otpada na Deponiji u Ramićima

12/15/2007 0

U okviru implementacije projekta Upravljanje čvrstim otpadom u BIH, koju provodi J.P Depot, danas je zvanično najavljen početak radova na iskopavanju i premještanju starog otpada na regionalnoj Deponiji u Ramićima.

Projektom su predviđeni radovi na iskopavanju kanjona kroz stari dio deponije u pravcu istok-zapad, kontroli iskopanog otpada, deponovanja, kompaktiranja i prekrivanja iskopanog otpada, izgradnja brane na istočnom dijelu deponije u cilju njene stabilizacije, kaptaža izvora koji se nalazi ispod otpada, kao i drugi neophodni radovi.

Otvaranju radova na regionalnoj deponiji u Ramićima prisustvovao je i gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović koji je tom prilikom izjavio: "Nakon izvršenih priprema stvoreni su uslovi za realizaciju projekta iskopavanja i premještanja starog odlagališta. Današnji početak radova svakako predstavlja ključni momenat u procesu zbrinjavanja otpada i njegovog riješavanja na pravi način, kako ne bi uticao na zagađenje zemljišta i životne sredine uopšte“.

"U toku izvođenja radova vršiće se stalni monitoring, odnosno mjerenja kvalitete vazduha i vode na deponiji, a građane ćemo na vrijeme obavještavati u slučaju pojave bilo kakvih nepredviđenih situacija“, izjavio je Momčilo Rokvić, direktor J. P. "DEP-OT”, Radovi na iskopavanju i premještanju otpada trajaće do 29. jula 2008. godine, a ukupna vrijednost ove investicije iznosi tri miliona i 170 hiljada konvertibilnih maraka sa PDV-om.

Ostavite komentar »