Takos

12/06/2007 0

Sastojci

* 8 tortilja

* 400 grama ljutog paradajz pirea

* 40 grama naribanog sira

Nadjev

* pileća prsa bez kostiju (oko 400 grama)

* so

Prilog

* 2 kašičice maslinovog ulja

* 300 grama boranije

* 200 grama šargarepe

* 300 grama krompira

Posipanje

* kašičica svježe narezane nane

* kašičica svježe narezanog origana

* kašičica svježe narezanog bosiljka

Posluživanje

* 200 ml kisele pavlake

* 4 lista zelene salate

Način pripreme Piletinu stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 20 minuta. Boraniju očistite i narežite, a šargarepu i krompir ogulite i narežite na štapiće. Pripremljeno povrće skuvajte u posoljenoj kupućoj vodi, kuvajte ga 10-15 minuta i na kraju ocedite.

U širokoj posudi zagrejte paradajz sos. Svaku tortilju umočite u vreli sos, rasporedite po njoj kuvanu piletinu narezanu na štapiće, pa je uvijte. Tortilje složite jednu do druge, prelijte preostalim sosom, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrejanu na 200 stepeni.

Pecite 10 minuta. Propržite veoma kratko na ulju kuvano povrće i rasporedite ga po pripremljenim tortiljama. Na kraju sve pospite mešavinom začina. Uz vruće tortilje i povrće poslužite kiselu pavlaku i listove zelene salate.

Ostavite komentar »