Srećko Bogunović – Novi direktor Hypo Alpe-Adria-Bank Banja Luka

01/14/2008 0


Dosadašnji zamjenik direktora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka Srećko Bogunović imenovan je početkom godine za novog direktora ove banke, nakon što je njegov prethodnik, Kurt Makula, 1. januara ove godine preuzeo dužnost predsjednika Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank u Austriji, saopštila je Banka.

Bogunović se pridružio banjalučkoj Hypo banci tokom 2004. godine, i to kao član Uprave.
"Biti na čelu najveće banke u Republici Srpskoj (RS) i upravljati aktivom od preko 1,8 milijardi KM je u svakom slučaju velika čast, ali u isto vrijeme i velika odgovornost", kazao je Bogunović.

"Daću sve od sebe da opravdam veliko povjerenje koje mi je ukazano od strane vlasnika i Nadzornog odbora banke. Moj zadatak u narednom periodu biće da Hypo banku zadržim na liderskoj poziciji na tržištu RS i među vodećim finansijskim institucijama u BiH", naveo je Bogunović.
Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka danas je najveća banka u RS, četvrta banka na nivou BiH i među prvih 50 banaka u osam zemalja jugoistočne Evrope.

Prema najnovijim nerevidiranim finansijskim pokazateljima, rezultati Hypo banke su aktiva preko 1,8 milijardi KM, depoziti preko 1,5 milijarde KM, krediti preko milijardu KM, kapital 127 miliona KM.

Takođe, očekuje se i veća dobit u odnosu na 2006. godinu.

Broj zaposlenih je 510, a aktiva po zaposlenom je preko 3,5 miliona KM.
Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banjaluka članica je austrijske Hypo Group Alpe Adria čija je matična banka osnovana 1896. godine u Klagenfurtu i koja posluje na više od 350 lokacija u 13 zemalja (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Lihtenštajn, Njemačka, Mađarska, Bugarska, Makedonija i Ukrajina) i kroz predstavništvo u Londonu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Onasa/Biznis.ba

Ostavite komentar »