Podravkin Goveđi gulaš dobio međunarodno priznanje Superior Taste Award

04/29/2008 0

International Taste & Quality
Institut iz Bruxellesa dodijelio je Podravkinom Goveđem gulašu Superior Taste Award za izvrsnost
okusa, te samim time i za visoku kvalitetu proizvoda.Superior Taste Award oznaka je izvrsnosti, a dodjeljuje ju International Taste & Quality Institut sa sjedištem u Bruxellesu – vodeća svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Stručni sud ove ugledne organizacije čine poznati evropski kuvari, stručnjaci za pića i sommelieri iz deset prestižnih evropskih kulinarskih organizacija.

U Superior Taste Award kategoriji ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju sertifikate kontrole kvalitete.

Goveđi gulaš svrstava se u Podravkinu grupu proizvoda s najdužom tradicijom, a zahvaljujući svojoj kvaliteti, prepoznatljivom dizajnu i izvrsnom okusu postao je jedan od najprepoznatljivijih proizvoda u cijeloj regiji jugoistočne Evrope te lider proizvod na tržištu Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova. Pored
domaće proizvodnje, jedan dio proizvodnje Goveđeg gulaša odvija se i u
Australiji, te su ti proizvodi namijenjeni za tržišta SAD-a i Kanade.

Superior Taste Award potvrđuje izvrsnost okusa i visoku kvalitetu Podravkinog Goveđeg gulaša prepoznatu na dvadesetak tržišta svijeta na kojima je ovaj proizvod prisutan već više od 50 godina.

Ostavite komentar »