Međunarodni sajam namještaja okuplja više od 100 izlaača

06/03/2008 0

Na Međunarodnom sajmu namještaja “San O8″ koji se održava u Banjoj Luci od četvrtog do osmog juna, očekuje se više od 100 izlagača, iz RS, Federacije BiH, Srbije, Italije, Austrije, Poljske, Irana, Njemačke i Holandije, kaže  direktor Banjalučkog velesajma, Dragoljub Bojanić.

Prema njegovim riječima, ovaj sajam će po mnogo čemu biti ispred prošlogodišnjeg, a prvenstveno po broju izlagača.

- U poređenju s prošlogodišnjim, zadovoljstvo mi je konstatovati da imamo 22 nove firme na sajmu. Na primjer, prošle godine su iz Srbije i Crne Gore učestvovale četiri firme, a ove godine ih je prijavljeno čak 10 – kaže Bojanić.

On dodaje da će ovogodišnji Međunarodni sajam namještaja obilježiti i daleko veća i kvalitetnija ponuda mašina koje se koriste u izradi namještaja. Prošle godine su se predstavile četiri firme, a ove godine će ih biti duplo više. Zbog svega ovoga, očekuje se do sada najveća sajamska manifestacija ove vrste održana u Banjoj Luci, u organizaciji Banjalučkog velesajma.

Svečano otvaranje, kaže Bojanić, zakazano je za srijedu, u 11 časova, u halama velesajma. Vrata će se zatvoriti tek osmog juna u 16 časova. S obzirom da je Sajam takmičarskog karaktera, tada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim izlagačima. Istovremeno, biće izvučene i nagrade za posjetioce.

- Prošle godine dodijelili smo četiri nagrade, a ove godine biće ih ukupno osam. Nagrade su obezbijedili “Loto namještaj”, “Modul stil”, “GTMP -kompani”, “Kongrad”, “Ardor”, “Tiko” i “Intelios” – kaže Bojanić “Fokus”.

U okviru Sajma, u organizaciji Udruženja šumara i prerade drveta “Interfod” održaće se prezentacija prvog časopisa i veb stranice drvne industrije u RS i BiH. Radno vrijeme Sajma za izlagače jeste od 9.30 časova do 19.30 časova, a za posjetioce od 10 do 19 časova. Cijena ulaznice jeste jedna marka.

Nakon sezone godišnjih odmora, Banjalučki velesajam, nastaviće sa sajamskim manifestacijama. Tako će se od 10 do 14 septembra održati Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, od osmog do 13 oktobra biće Sajam automobila, dok se ovogodišnja sajamska sezona zatvara Međunarodnim sajmom lova, ribolova, sporta, turizma i ugostiteljstva, koji će biti održan od šestog do devetog novembra.

(Capital.ba) 

Ostavite komentar »