Danas uvid u vezi s izgradnjom autoputa Banja Luka – Gradiška

06/11/2008 0

Članovi Savjetodavno-operativnog tima za ubrzavanje i rješavanje imovinskopravnih odnosa na trasi autoputa Banja Luka-Okučani, danas će izvršiti uvid u napredak izgradnje druge trase ovog autoputa, nakon čega će biti doneseni zaključci i eventualno preduzete dodatne mjere od Vlade Republike Srpske.


Vlada RS-a je na sjednici 22. maja imenovala Savjetodavno-operativni tim za ubrzavanje i rješavanje imovinskopravnih odnosa na trasi autoputa Banja Luka-Okučani.
 
Zadatak ovog tima je da utvrdi sve probleme duž cijele trase, a posebno u rješavanju imovinskopravih odnosa koji prouzrokuju zastoje u izgradnji, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a.
 
Savjetodavno-operativni tim se sastaje jednom sedmično, a svakih petnaest dana podnosi izvještaj Vladi. Izvještaj sadrži sve uočene probleme i naročito neriješena imovinskopravna pitanja s prijedlogom mjera za njihovo rješavanje.
 
Predsjednik ovog tima je ministar saobraćaja i veza u Vladi RS-a Nedeljko Čubrilović, a članovi: Džerard Selman, ministar pravde, Fatima Fatibegović, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Vlado Blagojević, generalni sekretar Vlade Republike Srpske, Tihomir Gligorić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove, Mladen Lazendić, direktor JP „Putevi Republike Srpske“ i Slobodan Radulj, republički javni prvobranilac.

(Fena)

Ostavite komentar »