komšić primio tathama

11/10/2008 0

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Michaela Tathama.


Tatham je izrazio zadovoljstvo što će predstavljati Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku u BiH te kazao da će njegova zemlja nastaviti s intenzivnim angažmanom u BiH.

Dodao je da vlada Velike Britanije ulaže velike napore da bi se BiH u potpunosti integrirala u evropske strukture.

Komšić je zahvalio na dosadašnjoj saradnji dviju zemalja te istakao očekivanje daljnjeg angažmana vlade Velike Britanije.

Komšić je novoimenovanom ambasadoru Tathamu poželio uspjeh u budućem radu izrazivši nadu da će svojim zalaganjem i radom u BiH nastaviti održavanje dobrih bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Razgovarajući o prilikama u BiH osvrnuli su se na jučerašnji sporazum lidera SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a. Rečeno je da svaki dogovor u BiH koji vodi ka smirivanju tenzija predstavlja dobru stvar.

Međutim, prava ocjena postignutog dogovora može se dati tek kada taj dogovor bude primjenjiv u parlamentarnoj i zakonodavnoj proceduri. U suprotnom, to je samo jedan u nizu besadržajnih papira, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar »