Održana prva jednodnevna konferencija “Sarajevo PR Open“

11/18/2008 0

Na prvoj jednodnevnoj konferencija "Sarajevo PR Open“, koja je danas održana u hotelu Radon Plaza, učestvovalo je više od 130 PR profesionalaca.


Veliko interesovanje za "Sarajevo PR Open“ je dokaz da su stručnjaci iz Bosne i Hercegovine prepoznali značaj dodatne edukacije, razmjene iskustava kao i uspostavljanje kontakata i budućih saradnji.

U prvom dijelu konferencije stručnjaci iz regiona govorili su o trendovima u PR-u u vlastitim državama i izazovima sa kojima se PR profesionalci, iz ove sve popularnije oblasti, susreću.

Drugi dio predavanja bio je rezervisan za domaće primjere koji su prevazišli klasične granice PR-a, predstavljeni su novi mediji u službi PR-a, istraživanje Ekonomskog fakulteta o statusu PR-a u najvećim BH kompanijama, kao kampanja Fondacija Mozaik za Izbora društveno odgovornog preduzeća godine DOBRO 09.

"Prednost Sarajevo PR Open-a je što se radi o jednodnevnoj konferenciji koja ima zaista kvalitetan program, a istovremeno pruža i mogućnost za umrežavanje. Izuzetno je bitno da čujemo nešto više o bh. primjerima i da ih upoređujemo i povezujemo sa regionalnim i svjetskim“, kazala je Vesna Beganović, generalna direktorica agencije Via Media.

Naročitu pažnju, kako učesnika tako i medija, su privukli okrugli stolovi na teme "Političko komuniciranje u Bosni i Hercegovini i regiji“ i "Značaj PR-a za top menadžment“ na kojim su istaknuti profesionalci poput Miloša Čiriča, Besima Spahića, Miloša Đajića, Senada Zaimovića i mnogih drugih, govorili o aktuelnim temama.

Konferencija "Sarajevo PR Open“ je imala i humanitarni karakter i kroz aukciju dječijih radova pokazala je svoju društvenu odgovornost. Sakupljen novac od prodaje unikatnih umjetničkih radova namjenjen je SOS Društvenom centru Hermann Gmainer.  

"Oduševljena sam konferencijom kako predavanjima tako i predavačima. Naročito mi se sviđa što su predavači iz Bosne i Hercegovine i regiona koji poznaju naš mentalitet, naše probleme sa kojima se u profesiji susrećemo, kao i naš način poslovanja“, istakla je Almira Huseinović, PR Vanjskotrgovinske komore.

"Sarajevo PR Open-a“ će postati tradicionalna konferencija koja će redovno okupljati najveće stručnjake iz Bosne i Hercegovine i iz regiona i raditi na promociji odnosa s javnošću kao neophodne funkcije menadžmenta u našim preduzećima i organizacijama, kao i na uspostavljanju profesionalnih standarda u kvalitetnoj komunikaciji sa svim javnostima.  

(Intermezzo)

Ostavite komentar »