Sutra dodjela diploma za mlade političare BiH

12/09/2008 0

Nevladina organizacija "Perpetuum mobile – Centar za razvoj mladih i zajednice" Banja Luka organizuje u srijedu završnu ceremoniju dodjele diploma mladim predstavnicima političkih partija koji su pohađali jednogodišnji program "Akademija za političke lidere" tokom 2008.


Ovaj program se provodi već dvije godine i uključuje u proces edukacije mlade predstavnike različitih političkih stranaka iz cijele BiH.

Cilj Akademije za političke lidere jest da stvori novu generaciju političara koji će sarađivati radi unapređenja njihovih zajednica, života mladih i društva u cjelini.

U okviru ovog jednogodišnjeg programa mladi političari imaju priliku da steknu znanja i vještine koji su neophodni za angažman u javnom i političkom životu, a koji nisu zastupljeni u formalnom političkom obrazovanju te čuju najaktuelnije informacije od eminentnih predavača iz BiH i regije.

Ovogodišnja generacija polaznika programa "Akademija za političke lidere u BiH" okuplja 25 predstavnika iz osam različitih političkih stranaka iz BiH.

Program Akademije se sastoji iz četiri modula – "Mediji, zalaganje i liderstvo", "Politički sistemi i evropske integracije", "Ljudska prava u BiH i rješavanje konflikta" i "Mladi u BiH i regionalna saradnja"- praktičnoga i seminarskog rada, što svaki polaznik treba proći da bi dobio certifikat Akademije.

(Fena)

Ostavite komentar »