Zapečaćeno sedam kladionica

12/03/2008 0

Komunalna policija zapečatila je juče u Banjaluci sedam sportskih kladionica “Bet live”, jer su 21. novembra, na dan kada je potpisan Dejtonski sporazum, normalno radile iako je to bio neradni dan u RS.


Željko Obradović, pomoćnik načelnika banjalučke Komunalne policije, kazao je da su kladionice zapečaćene na mjesec dana, a vlasnici će morati da plate kaznu od 8.000 maraka.

Obradović je kazao da su tog neradnog dana dobili anonimnu dojavu da ove kladionice ipak rade i na licu mjesta im izdali prekršajni nalog i nadležnim naložili da zatvore kladionice, pišu Nezavisne novine.

“Međutim, oni su i dalje nastavile s radom”, kazao je Obradović.

Prema Zakonu o praznicima RS 21. novembar, dan kad je prije 13 godina potpisan Dejtonski mirovni sporazum, je neradni u cijelom entitetu.

Jedan od zapečaćenih objekata kladionice nalazi se i u sklopu lokala “Lacoste” u Ulici Rade Radića u Vrbanji.

Kladioničari koji su se zatekli dok je Komunalna policija zatvarala šalter gdje se uplaćuju tiketi bili su krajnje zbunjeni.

“Pa ako su kladionice zatvorene na mjesec dana, ko će nam isplatiti tikete”, pitali su kladioničari.

“Nezavisne” saznaju da je centrala “Bet live” kladionica u Travniku, te da je jedan od vlasnika i Pero Gudelj, direktor firme FIS iz Viteza, a centrala kladionica u RS nalazi se u Istočnom Sarajevu.

Iz Komunalne policije navode da će ukoliko nadležni iz “Bet live” kladionica skinu pečate prije isteka mjesec dana protiv njih biti podnesena krivična prijava.

“Uništavanje pečata je zakonski kažnjivo i za tako nešto se izriču i zatvorske kazne”, kazali su u Komunalnoj policiji.

Osam kladionica radi bez dozvole

Iz banjalučke Komunalne policije je potvrđeno da je kladionica “Bet live” otvorila još osam poslovnica na području Banjaluke koje nisu ni prijavljene.

“O svemu su obaviješteni nadležni inspekcijski organi”, kazao je Željko Obradović, pomoćnik načelnika banjalučke Komunalne policije.

(capital.ba)

Ostavite komentar »