Google smanjuje budžet

01/20/2009 0

Najveći svjetski web pretraživač Google najavio je niz mjera za restrikciju budžeta  u narednim mjesecima, kako bi se suprotstavio globalnoj ekonomskoj krizi.


U očekivanju da bi u 2009. mogla da se smanje reklamna ulaganja, Google  je najavio ukidanje usluga vezanih za Google Video  i pretraživač Catalog Search, kao i alatki Dodgeball, Jaidu i Mashup.

Kompanija je saopštila da će više ulagati u razvoj novih sistema za prenosive računare, prenijeli su francuski elektronski mediji.

U Googleovoj  službi za ljudske resurse će, istovremeno, biti smanjen broj radnika za 100 jer će ritam zapošljavanja ove godine svakako oslabiti.

Grupa do 70 inženjera bi, takođe, trebalo da napusti tu kompaniju ili da pređe na druge funkcije tokom narednih sedmica zbog zatvaranja njenih kancelarija u Feniksu (Arizona), Ostinu (Teksas), Trondhajmu (Norveška) i Lulei (Švedska), a trebalo bi da bude otpušten i veliki broj konsultanata.

Google je saopštio i da planira da na poznatom društvenom web sajtu YouTube uskoro otvori prostor na kome će se objavljivati najnovije informacije vezane za katoličku crkvu i papu Benedikta XVl.

(capital.ba)

Ostavite komentar »