Banjaluka dobija moderan stadion

01/21/2009 0

Ukoliko budu realizovane sve ideje Gradske uprave u Banjaluci, najveći grad RS bi kroz oko tri godine trebalo da dobije moderan fudbalski stadion sa pratećim objektima, koji će biti najmoderniji u BiH, pišu Nezavisne novine.


Stručna komisija izabrala Gradske uprave u Banjaluci izabrala je najbolje idejno rješenje za izgled novog stadiona koji će, kad bude završen, sigurno postati jedan od najprepoznatljivijih objekata u Banjaluci.

Čitav kompleks, koji će, pored centralnog stadiona kapaciteta od 30.000 mjesta, imati još dva pomoćna fudbalska terena od kojih će jedan imati i atlesku stazu, kompleks teniskih terena, terene za košarku i odbojku, će se prostirati na 204.170 metara kvadratnih, pišu Nezavisne novine.

Arhitektonska rješenja, predviđeni materijali, bezbjednosni standardi i drugi elementi ispunjavaju najviše svjetske standarde i stroge uslove koje zahtijevaju FIFA i UEFA.

Stadion će primati oko 30.000 gledalaca na tribinama, a prilikom koncerata, kada dio terena može da posluži i kao parter, i do 48.000.

Budući stadion ispunjavaće najviše bezbjednosne standardne.

Ostavite komentar »