Spašeno preko 70.000 mladih života

01/19/2009 0

Pampers&UNICEF humanitarna kampanja pod nazivom ’’1 pakovanje = 1 vakcina’’, pokrenuta 1. oktobra ove godine u Bosni i Hercegovini, naišla je na izuzetno pozitivan odaziv njenih građana. Prvi preliminarni rezultati pokazuju zapanjujući uspjeh.


Od početka kampanje pa sve do danas, skupljeno je preko 70.000 TT vakcina na teritoriji Bosne i Hercegovine! Naši građani su ovom gestom još jednom dokazali svoju humanost, odgovorivši na poziv za pomoć djeci Afrike. Iako je možda manja od većine evropskih zemalja, naše zemlja je još jedanput pokazala svoju veličinu spasivši više od 70.000 mladih života ugroženih tetanus oboljenjem.

Ono što također treba naglasiti jeste da je početkom mjeseca oktobra lansirana web stranica pod nazivom www.pampers.ba na kojoj su građani Bosne i Hercegovine imali priliku dodatno se informisati o ovoj humanitarnoj kampanji. Pored informisanja, naši građani su imali priliku učestvovati u nagradnoj igri, u okviru koje je svaka majka bila u mogućnosti poslati svoje impresije ili čak literarni rad u pismenoj formi na temu humanitarne kampanje Pampers-a i UNICEF-a.  

Autoricu najboljeg rada odabranog od strane svih učesnika i posjetioca web stranice očekuje putovanje u Afriku. Tamo će zajedno sa našom ambasadoricom na projektu Pampers-a i UNICEF-a Arduanom Kurić, te sa još tri pobjednice iz Srbije, Rumunije i Bugarske i njihovim ambasadorima ove humanitarne kampanje, uručiti vakcine bolnicama na Obali Slonovače. Dobitnica nagradnog putovanja je Albina Jašarspahić iz Kaknja, koju već krajem mjeseca januara 2009. godine očekuje put za Afriku.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »