Regionalni sajam omladinskih preduzeća u Banjaluci

02/08/2009 0

Regionalni sajam omladinskih preduzeća "Banja Luka 2009" bit će održan 11. februara u banjalučkom Domu omladine.


Na Sajmu će učestvovati 25 omladinskih preduzeća iz srednjih škola iz Bihaća, Cazina, Prijedora i Banjaluke

Podsjećamo, program poslovnih inovacija – BIP iz Norveške u saradnji s međunarodnim i partnerskim organizacijama s ovih prostora, već sedmu godinu uspješno realizuje projekat "Omladinsko preduzetništvo u BiH", koji je razvijen s ciljem da podstakne učenike završnih razreda srednjih škola da se bave preduzetništvom, te da kroz poslovnu praksu steknu dragocjena znanja, vještine i iskustva.

Do sada je zahvaljujući "Omladinskom preduzetništvu" osnovano preko 700 omladinskih preduzeća, a program se trenutno realizuje u više od 30 srednjih škola širom BiH.

Posebno mjesto u realizaciji ovog programa zauzimaju sajmovi omladinskih preduzeća koji se već tradicionalno održavaju svake godine i na kojima mladi preduzetnici iz školskih klupa imaju mogućnost da svoja poslovna ostvarenja prezentuju u javnosti.

Sajamske manifestacije su i prilika da se učenici kroz rad u vlastitim omladinskim preduzećima takmiče za brojna priznanja i nagrade u kategorijama za najbolji proizvod/uslugu, sajamsku prezentaciju, poslovni plan i sveukupno najbolje omladinsko preduzeće.

(Fena)

Ostavite komentar »