601 stipendija uspješnim studentima

02/12/2009 0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dodijelilo je 601 stipendiju uspješnim studentima, 17 stipendija studentima iz izrazito nerazvijenih opština i 183 stipendije ostalim studentima. Stipendisti Ministarstva prosvjete i kulture primaće 10 mjeseci po 250 maraka na ime stipendije.


Za ove tri kategorije konkurisalo je 1.749 studenata. Od toga, 674 prijave bile su nepotpune, dok je 61 student ispunio uslove za stipendiju, ali prima stipendiju iz drugih javnih izvora finansiranja. Ovim studentima ostavljen je rok od osam dana da se opredijele za jednu stipendiju a ukoliko se odluče za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture, potrebno je da dostave potvrdu da se odriču stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja.

Studenti koji su konkurisali i ispunili uslove za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture a u međuvremenu im je dodijeljena stipendija iz Fondacije „Dr Milan Jelić“, izuzeti su sa spiska stipendista Ministarstva.

Spisak studenata kojima je odobrena stipendija dostupan je građanima na Portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture. Pravo prigovora na rang-listu imaju svi podnosioci prijava u roku od osam dana, poslije čega će biti objavljena konačna rang-lista stipendista Ministarstva prosvjete i kulture. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je ranije 113.500 maraka za stipendiranje 54 studenta u inostranstvu.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »