Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla podržava Udruženje za djecu i mlade “Zemlja djece“ Tuzla

03/24/2009 0

Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla od mjeseca marta otpočinje sa dostavljanjem redovnih mjesečnih robnih donacija mlijeka i mliječnog namaza Udruženju za djecu i mlade "Zemlja djece“ Tuzla.  


Menadžment na čelu sa gospodinom Dušanom Lanščak, direktorom Prerade i prometa mlijeka d.d. Tuzla odlučio je da preduzeće PPM ove godine bude sponzor Udruženja „Zemlja djece“ Tuzla, u vidu mjesečnih donacija mlijeka i mliječnih proizvoda. Naime, ovo je nastavak uspješne suradnje Udruženja „Zemlja djece“ i preduzeća PPM koja je otpočela još prošle godine.  

Gospodin Dušan Lanščak istakao je prilikom uručivanja donacije: „Oduševljeni smo radom Udruženja i brigom uposlenika ove institucije da djecu i mlade sklone sa ulice i priušte im bar jedan obrok dnevno te da im na taj humani način omoguće da osjete bar malo topline i pažnje za koju su kao što su naveli u Udruženju, od rođenja uskraćeni“.

Udruženje "Zemlja djece“ Tuzla osigurava i priprema dnevni obrok za preko 120-ero djece koja žive i rade na ulici. Svakodnevna priprema obroka te unos energetskih i vitaminskih namirnica, poput mlijeka i mliječnih proizvoda, za ovu djecu je od krucijalne važnosti za održavanje minimuma zdravstvenog stanja.  

Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla predstavlja jednu od vodećih firmi u oblasti mljekarstva Bosne i Hercegovine. Danas PPM u Tuzlanskom kantonu predstavlja najvećeg otkupljivača i prerađivača mlijeka sa dnevnim kapacitetom prerade mlijeka u iznosu od 60.000 litara i 108 uposlenika što ovo preduzeće čini najkompleksnijom i najvećom mljekarskom industrijom u državi.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »