Vlada FBiH podržava NUB BiH

03/05/2009 0

Premijer Federacije Bonse i Hercegovine Nedžad Branković i federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić razgovarali su danas sa direktorom i zamjenicom direktora Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine Ismetom Ovčinom i Amrom Rešidbegović.


Bila je to prilika da se predstavnici ove institucije zahvale Vladi Federacije BiH koja je, putem budžetskih transfera resornih federalnih ministarstava obrazovanja i nauke i kulture i sporta, obezbijedila materijalnu podršku značajnim projektima Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

Značaj ove kulturne institucije zahtijeva da se što prije definira njen pravni status, što je i osnovni uvjet za osiguranje stalnih izvora finansiranja redovnih aktivnosti, saglasni su u ocjeni učesnici današnjeg sastanka, kojem je prisustvovao i savjetnik premijera Federacije BiH za kulturu Timur Numić.

Vlada FBiH će, kako je danas zaključeno, razmotriti mogućnost obezbjeđenja kratkoročne materijalne pomoći za prevazilaženje trenutnih finansijskih problema u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »