Zeleni BiH na utakmici BiH – Belgija žele dijeliti zaštitne maske

03/31/2009 0

Opštinski odbor Zeleni BiH Zenica saopćio je danas da je pristao učestvovati u akciji koju pod sloganom „Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu“ organizira više internet foruma i udruženja građana koji žele na demokratski način izraziti svoje nezadovoljstvo ekološkim stanjem u zeničkoj kotlini.


"Ponukani nemilim događajima u Belgiji od dijela neodgovornih navijača i mogućom diskvalifikacijom našeg tima iz daljnjeg takmičenja, na sutrašnjem sastanku organizatora akcije „Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu“ od organizatora utakmice NSBiH zatražit ćemo dozvolu da omladinci, članovi foruma zaštitne maske podijele političarima u ložama na istočnoj i zapadnoj tribini. Na ovaj način ćemo simbolično pokazati najodgovornijim političarima naše nezadovoljstvo ekološkim stanjem u Zenici, ali i prozvati odgovorne za kriminalnu privatizaciju Željezare Zenica“, stoji u saopćenju OO Zeleni BiH Zenica.

Predsjednik Opštinskog odbora Zelenih BiH Akif Smajlović u  saopćenju naveo je da će u slučaju da organizator ne prihvati njihove zahtjeve akciju pokušati održati ispred stadiona Bilino polje i to pod sloganom „Za ArcelorMittal i čist zrak“.

(Fena)

Ostavite komentar »