Brojne manifestacije povodom Dana Grada Banjaluka

04/20/2009 0

Obilježavanju Dana grada Banjaluka, 22. aprila, prisustvovaće delegacije partner gradova Kajzerslauterna, Beograda i Novog Sada.


Banjaluku će u petak, 24. aprila, posjetiti i delegacija Graca, kada će biti potpisan sporazum o saradnji dva grada.

Koncertima, izložbama, sportskim takmičenjima i brojnim drugim manifestacijama obilježavanje Dana grada počelo je 17. aprila i trajaće do 29. aprila.

Povodom Dana grada, biće ozvaničen i završetak realizacije nekoliko značajnih gradskih infrastrukturnih projekata, poput gradske saobraćajnice u Ulici Ilije Garašanina, lokalnog puta Delibašino Selo – Krčmarice, primarni vodovod Prijakovci-Potkozarje i nekoliko ambulanti porodične medicine.

Na Dan grada, 22. aprila, u večernjim časovima održaće se svečana akademija, na kojoj će biti dodijeljene nagrade najzaslužnijim građanima, koji su se zalagali za grad i zaštitu i očuvanje životne sredine.

Programom obilježavanja Dana grada za sutra je predviđena Međunarodna atletska ulična trka "Banjaluka 2009", a u srijedu, 22. aprila biće održana promocija banjalučkog karnevala.

U petak, 24. aprila, biće održana biciklistička trka, a u subotu 25. aprila u 17.00 časova u Sportskoj dvorani "Borik" održaće se Međunarodni omladinski turnir "Više od rukometa".

U okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka od 27. do 29. aprila biće održana i tradicionalna manifestacija "Dani Vlade Miloševića".

Skupština grada Banjaluka je za obilježavanje Dana grada obezbijedila 85.000 KM, koje će biti utrošene za finansiranje svih manifestacija.

(Srna)

Ostavite komentar »