Obilježavanje Dana grada Banjaluke

04/11/2009 0

Koncertima, izložbama, sportskim takmičenjima i brojnim drugim manifestacijama od 17. do 29. aprila biće obilježen Dan Grada Banjaluka.


Na Dan grada – 22. aprila, biće održana svečana akademija, na kojoj će biti dodijeljene nagrade najzaslužnijim građanima koji su se zalagali za grad, zaštitu i očuvanje životne sredine.

"Program obilježavanja Dana grada je vrlo bogat i sadržajan, a naš cilj i jeste da ga svake godine poboljšavamo i da svi građani, svako na svoj način, učestvuju u njegovom obilježavanju", rekao je Srni gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

Obilježavanju Dana grada prisustvovaće i nekoliko delegacija gradova prijatelja, koji će uveličati ovaj važan dan za grad na Vrbasu.

Već danas će, povodom Dana grada Banjaluka, u Sportskoj dvorani "Borik" biti održan Međunarodni turnir u latino-američkim i standardnim plesovima "Banjaluka open 2009" .

U programu obilježavanja Dana grada je i Međunarodni omladinski turnir "Više od rukometa", koji će biti održan 25. aprila, tradicionalna Međunarodna atletska ulična trka "Banjaluka 2009", koja će biti održana 21. aprila, promocija banjalučkog karnevala i promotivna šetnja 22. aprila, kao i Biciklistička ulična trka, koja će biti održana 24. aprila.

U okviru obilježavanja Dana grada od 27. do 29. aprila biće održani i tradicionalna manifestacija "Dani Vlade Miloševića".

Gradska Skupština je za obilježavanje Dana grada obezbijedila 85.000 KM, koje će biti utrošene za finansiranje svih manifestacija.

(Srna)

Ostavite komentar »