Podravkini proizvodi dobili međunarodno priznanje Superior Taste Award

04/29/2009 0

Podravkini Pekmez od šljiva i Sardine u maslinovom ulju dobitnici su priznanja Superior Taste Award za izvrsnost ukusa, a samim tim i za visok kvalitet proizvoda.  


Superior Taste Award oznaka je izvrsnosti, a dodjeljuje je International Taste & Quality Institute iz Bruxellesa – vodeća svjetska organizacija koja ocjenjuje kvalitet ukusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Stručni sud ove ugledne organizacije čine poznati evropski kuhari, stručnjaci za pića i sommelieri iz 10 prestižnih evropskih kulinarskih organizacija.

U Superior Taste Award kategoriji ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju certifikate kontrole kvaliteta.

Eva sardine u maslinovom ulju pripremljene su od najkvalitetnije jadranske srdele, a uz dodatak maslinovog ulja i tradicionalan način prerade garancija su kvaliteta i izvrsnog ukusa.

Tradicionalni hrvatski proizvod, Podravkin Pekmez od šljiva proizvodi se od 1947. godine prema izvornoj recepturi naših baka.

Velika količina voća i vrlo mala količina dodatog šećera daju proizvodu izrazito bogat ukus. Zbog svog kvaliteta, tradicije i dobrog ukusa Pekmez od šljiva postao je vrlo brzo jedan od najpoznatijih prehrambenih proizvoda u regiji. 

(Intermezzo)

Ostavite komentar »