U Njemačkoj mašine za prodaju zlata

06/19/2009 0

Njemačka kompanija TG Gold super markt planira da za tri mjeseca u Njemačkoj postavi prve mašine za prodaju zlata, izjavio je  direktor te kompanije Tomas Gajsler.Gajsler je rekao da već pregovara i sa kupcima u Aziji, na Bliskom Istoku, u Velikoj Britaniji i u Sjedinjenim Američkim Državama.


On je istakao da je ideju da napravi mašine za zlato dobio malo prije sloma investicione banke Liman braders u septembru prošle godine i dodao je da je siguran da se povećava interesovanje za dragocjenim metalima zbog finansijske krize u svijetu i inflacije.


“Ljudi ne veruju da će se promjene u finansijskom sistemu u svijetu dobro završiti”, reako je Gajsler i dodao da želi “ljudima da pruži ono što žele da kupe”.
Kako je najavljeno, zlatnik od jednog grama u ukrasnoj kutiji koštaće oko 30 evra.
Mašina će prodavati i zlatnike u rasponu od 10 grama, što je pogodno “samo za poklone”, do 250 grama, veličine tube paste za zube, što će biti prava investicija, smatra Gajsler.


Gajsler je ocijenio da banke u Njemačkoj imaju “oligopol” na plemenite metale.
On je istakao da će mašine biti povezane sa sjedištem kompanije u Rojtlingenu, da će se cijena zlata usklađivati sa tržištem na svaka dva minuta i da će se zlato prodavati po najnižoj mogućoj cijeni.


Prema njegovim rijčima, neće biti moguće opljačkati mašine, jer će biti dobro zaštićene i otporna na napade.


Gajsler je vlasnik internet tržišnog mehanizma preko kojeg se od maja može trgovati i plemenitim metalima.

(Capital.ba)

Ostavite komentar »