Dvije osobe povrijeđene u incidentu u Sarajevu

06/18/2009 0

Dvije osobe su povrijeđene prilikom pokušaja nasilnog ulaska demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida u zgradu federalne Vlade u Sarajevu, potvrdio je portparol Federalne uprave policije Robert Cvrtak."Obje osobe, od kojih je jedna policijski službenik, upućene su na ljekarski pregled u Klinički centar Koševo. Nadamo se da nije riječ o težim povredama", rekao je Cvrtak.

On je naveo da su Federala uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona angažovali oko 300 policijskih službenika na obezbjeđenju protestnog skupa demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida, koji su se okupili pred zgradom federalne Vlade u Sarajevu.

"Mi smo zakonom obavezni da obezbjeđujemo sve, a posebno skupove ove vrste, i tu ćemo biti sve dok bude postojala potreba da ga policijski službenici obezbjeđuju", istakao je Cvrtak.

Grupa demobilisanih boraca i ratih vojnih invalida pokušala je na silu da uđe u zgradu Vlade FBiH, ispred koje hiljade veterana protestuje protiv uvođenja interventnog zakona i smanjenja njihovih naknada za deset odsto.

Jake mjere obezbjeđenje spriječile su nasrtaje nezadovoljnih veterana, u incidentu je razbijen jedan prozor na zgradi, a ostatak učesnika protesta poziva ovu grupu na smirivanje situacije.

Okupljeni izvukuju parole "dole Vlada" i "lopovi", a nose fotografije ratnog muslimanskog lidera Alije Izetbegovića.

Veterani traže da se povuče ili preradi član 4. Interventnog zakona koji je u parlamentarnoj proceduri, a predviđa mjere štednje koje su uslov za dobijanje aranžmana sa MMF-om.

 

(Srna)

Ostavite komentar »