Potvrđen prijedlog za novog ministra transporta i komunikacija

06/24/2009 0

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o imenovanju Rude Vidovića za novog ministra transporta i komunikacija BiH, umjesto Bože Ljubića koji je na ovu dužnost nedavno podnio ostavku.

Na današnjoj sjednici nije prihvaćen zahtjev Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Zahjtev nije podržalo 13 poslanika, najvećim dijelom iz SNSD-a i SDA, dok je 12 poslanika bilo protiv, tako da će prijedlog ovog zakona ići u skraćenu proceduru.

Poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH u drugom čitanju, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji u drugom čitanju kojim se ova oblast usklađuje sa propisima EU, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, u prvom čitanju.

Izmjenama zakona o sportu definišu se načini i organizacija sportskih klubova lica sa invaliditetom na amaterskom i profesionalnom nivou, što podrazumjeva formiranje sportskih saveza lica sa invaliditetom na nivou BiH i entiteta.

Predstavnički dom danas je usvojio i Godišnju platformu o bezbjednosno-obavještajnoj politici čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, kao i zaključak da ovaj dokument za iduću godinu bude dostvaljen do 1. novembra da bi se izbjeglo kašnjenje dostavljanja dokumenta kao što je to bio slučaj ove godine.

(Srna)

Ostavite komentar »