Intenzivirati mjere na očuvanju javnog reda i mira

08/14/2009 0

MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa drugim nadležnim kantonalnim, gradskim i opštinskim institucijama, u narednom periodu će intenzivirati mjere na očuvanju javnog reda i mira, dogovoreno je na sastanku kod gradonačelnika Alije Behmena.Povodom ubistva konobara u kafiću ”Očo rios” Amara Mistrića sinoć je održan sastanak zvaničnika kantonalne, gradske i opštinskih vlasti na kome je dogovoreno pokretanje inicijative za izmjenu pravnih propisa koji se odnose na nelegalno nošenje oružja, tako da zaprijećena kazna za nelegalno nošenje oružja bude adekvatna.

Behmen je rekao da je nakon ubistva Mistrića u pitanje došao osjećaj bezbjednosti građana Sarajeva i da je ovo posljednji trenutak da vlast u potpunosti stane uz policiju.

Iako grad nema ovlaštenja u oblasti bezbjednosti, Behmen je održao hitan sastanak u Gradskoj upravi sa premijerom Kantona Sarajevo /KS/ Besimom Mehmedićem, predstavnikom policijskog komesara KS Jasminom Idrizovićem, te načelnicima opština Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom, Novi Grad Damirom Hadžićem i predstavnicima opština Stari Grad Ismetom Hadžićem i Centar Adilom Katicom.

”Na kraju višečasovnog sastanka čija je jedina tema bila bezbjednosna situacija u Sarajevu, sagovornici su dogovorili niz mjera koje će na svim nivoima vlasti biti preduzete u narednom periodu s ciljem obnove narušene bezbjednosti, građanskog mira i povjerenja u institucije”navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Kanton, grad i gradske opštine zajednički će potpomoći osnivanje jedinice za specijalne namjene MUP-a Kantona Sarajevo koja bi trebalo da bude formirana do kraja godine.

Premijer Kantona, gradonačelnik i načelnici opština će što prije obići tzv. neperspektivnu vojnu imovinu na području KS, utvrditi koje su najpogodnije lokacije za izgradnju zatvora i zatražiti pomoć federalnog Ministarstva pravde u brzom rješavanju problema zatvora za više od četiri stotine osuđenih kriminalaca koji čekaju izvršenje kazne, saopšteno je poslije sastanka.

Lica čiji su inicijali V.E. /22/ i H.A. /22/ iz Sarajeva osumnjičena su za ubistvo konobara Amara Mistrića koje se dogodilo u noći između srijede i četvrtka u kafiću "Očo rios" u Ulici Džemala Bijedića i nalaze se u bjekstvu.

(Srna)

Ostavite komentar »