Treći upisni rok

09/08/2009 0

 

Na banjalučkom Univerzitetu u toku ove sedmice biće raspisan konkurs za upis brucoša i u trećem upisnom roku, potvrdio je Srni prorektor za nastavu na Univerzitetu Simo Jokanović. 


 

On je naglasio da je nakon dva upisna roka ostalo slobodnih mjesta za upis studenata u prvu godinu studija prvog ciklusa na Elektrotehničkom, Mašinskom, Tehnološkom, Rudarskom fakultetu, te studijskim programima matematike i informatike, hemije i fizike Prirodno-matematičkog fakulteta, te muzike i dramske umjetnosti na Akademiji umjetnosti. 

 

"Svima je već poznato da na studijskim programima fizike i hemije nemamo gotovao nikakav interes, tako da je nakon prva dva upisna roka na fiziku upisano sedam kandidata i slobodno je još 33 mjesta, dok je na hemiji od planiranih 60 primljeno 22 kandidata što znači da je slobodno 38 mjesta", rekao je Jokanović. 

 

On je dodao da, između ostalog, na studijama matematike i informatike ima slobodnih 47 mjesta, na Elektrotehničkom fakultetu 200, a na Mašinskom 170 mjesta.

 

Prorektor za nastavu Univerziteta u banjaluci rekao je da Univerzitet u Banjaluci do 1. oktobra ima pravo upisa studenata na klasične magistarske studije i prijavu doktorskih disertacija, nakon čega će se upisivati samo master i doktorske studije po novom bolonjskom sistemu. 

 

Konkursom za upis studenata u prvu godinu studija prvog ciklusa na Univerzitetu u Banjaluci predviđen je prijem 3 605 studenata, dok je nakon prva dva upisna roka na 16 organizacionih jedinica Univerzita upisano oko 3 000 brucoša. 

 

Akademska 2009/2010. godina za sve studente Univerziteta u Banjaluci počinje 5. oktobra.

(Srna)

 

Ostavite komentar »