Studentsko takmičenje u PR-u – PR Challenge

10/05/2009 0

Agencija Prime Communications organizuje prvo studentsko BH takmičenje u PR-u pod nazivom PR Challenge. Takmičenje se održava na državnom nivou a učestvovati mogu ekipe od po tri studenta sa fakulteta u BiH na kojima se izučavaju marketing i odnosi s javnošću. Svaka ekipa može prijaviti rad za jednu od dvije predložene studije slučaja (case study) od kojih će jedan biti za profitabilnu organizaciju  i jedan za neprofitabilnu organizaciju.Nakon prispijeća svih prijavljenih radova žiri će pristupiti ocjenjivanju i proglasiti 5 najuspješnijih studentskih radova koji idu u finale PR Challenge-a .
U zavisnosti od broja studenata koje imaju na studijskim grupama marketing ili odnosi s javnošću sa fakulteta  će se moći prijaviti od 1 do 3 ekipe.

Superfinale PR Challenge-a će biti održano u Sarajevu u aprilu 2010.godine.
Pobjednici  PR Challenge-a će biti nagrađeni novčanom nagradom
i mogućnošću pohađanja nekoliko stručnih konferencija u 2010.godini.

Stručni žiri će biti sastavljen od 7 uglednih bh stručnjaka u oblasti odnosa s javnošću i istaknutih PR profesionalaca.

Na trećoj Sarajevo PR Open konferenciji koja se održava u Sarajevu 14.okotbra će biti predstavljen vizuelni identitet PR Challenge-a na kome rade studenti Akademije likovnih umjetnosti, odsjek grafički dizajn, u Sarajevu pod mentorstvom profesora Bojana Hadžihalilovića.

(Intermezzo)

Ostavite komentar »