Sajam obrazovanja u Banjaluci

11/16/2009 0

U organizaciji Unije studenata Republike Srpske /RS/ od 19. do 21. novembra u Banjaluci biće održan prvi sajam obrazovanja na kojem će svoju obrazovnu ponudu predstaviti više od 20 javnih i privatnih visokoškolskih ustanova i fondacije koje nude različite vidove stipendiranja.


Sajam obrazovanja, koji će biti održan u prostorijama Doma omladine u Banjaluci, prva je manifestacija na kojoj maturanti i studenti mogu dobiti sve informacije koje će im pomoći da izaberu za njih odgovarajući fakultet.

Predsjednik Unije studenata RS Milan Petković rekao je Srni da će osim izložbenog prostora i predstavljanja obrazovnih kapaciteta RS, na sajmu biti održano i nekoliko zanimljivih radionica brzog čitanja i boljeg pamćenja.

"Ulaz na sajam je besplatan i ovim putem pozivamo sve učenike i studente da dođu i da se informišu o uslovima upisa na fakultet, uslovima stipendiranja i mogućnostima za nastavak postdiplomskih studija", rekao je Petković.

On je naglasio da su organizovan dolazak učenika na sajam najavili iz nekoliko škola iz Novog Grada, Prnjavora, Srpca, Gradiške i drugih mijesta širom RS.

Pokrovitelj Sajma obrazovanja je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

(Capital.ba)

Ostavite komentar »