Stranci vladaju s nama zavađenima

11/05/2009 0

Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je nakon otvaranja afere "šema" u Federaciji da tri naroda u BiH treba da prestanu da ratuju između sebe i da sami naprave zemlju samoodrživom.


"Očito je da smo mi ovdje zavađeni pa zato mogu da vladaju nama. Moramo da prestanemo da ratujemo između sebe. Treba da prestanu napadi i na BiH i na Republiku Srpsku. Sami treba da napravimo ovu zemlju samoodrživom, a onda se OHR-u i strancima treba zahvaliti i pozdraviti se s njima", rekao je Izetbegović za "Glas Srpske".

Šeme OHR-a o kriminalnoj uvezanosti političke, vjerske i poslovne bošnjačke elite on je nazvao slikovnicama, a ne ozbiljnim izvještajima i dodao da vjeruje da takve sheme postoje za sva tri naroda u BiH.

Izetbegović smatra da iza OHR-ovih šema stoje i ovdašnji i ljudi iz međunarodne zajednice koji time žele sebi da dignu važnost i cijenu.

"Tako sebi prave poziciju da su jako potrebni OHR-u, ambasadama, međunarodnoj zajednici i da ih treba dobro platiti. Na osnovu toga oni onda od šefova dobijaju sredstva, pozicije, fondove i saradnike", naveo je on.

Izetbegović je ocijenio da takvi izvještaji namjerno i smišljeno idu prema svjetskim centrima, Vašingtonu, Briselu i da je onda teško otkloniti tu "fleku" kada uđe u neku bazu podataka.

(Srna)

Ostavite komentar »