Na ljeto stiže “ćira”

02/11/2010 0

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske /RS/ Nedeljko Čubrilović rekao je danas da će Vlada Srpske i opština Višegrad obezbijediti sredstva za završetak preostale infrastrukture i dionica pruge od naselja Glogova do željezničke stanice u ovom gradu i da će popularni "ćira" sa "Šarganske osmice" ovog ljeta stići i do ćuprije na Drini.


Čubrilović kaže da će Vlada RS, u saradnji sa lokalnom zajednicom, kupiti od sadašnjeg vlasnika preduzeća "Višegradtrans" u stečaju zgradu željezničke stanice.

"Cijena stanične zgrade i platoa ispred nje od 713.000 KM je previsoka i za opštinu i Vladu RS, ali s obzirom da smo čvrsto opredjeljeni da se projekat uskotračne turističke pruge završi mora se naći najbolje rješenje", rekao je Čubrilović.

Istakavši da je opština u prošloj i početkom ove godine završila dio infrastrukture oko pruge kao što je izgradnja puta od Glogove do Rodić Broda i mosta na Rzavu, kao i izmještanje vodovoda u tunelu u Bosanskoj Jagodini i kanalizacije u Gornjem Šeganju načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović naveo je da je preostalo još da se uradi vodovodna instalacija za naselje Donje Šeganje.

"Opština će svoj dio posla sigruno završiti na vrijeme", naglasio je Popović.

Na sastanku je rečeno da će se uporedo sa završetkom turističke pruge rekonstruisati i magistralni put Višegrad – Vardište do granice sa Srbijom.

"Ministar Čubrilović nas je informisao da se već radi projekat za ovu dionicu puta i da će radovi biti završeni tokom ljeta. Rekonstrukcija puta koštaće oko milion KM, a sredstva će objezbijediti Vlada RS", rekao je Popović.

Čubrilović je rekao da će se iz Fonda za razvoj RS obezbijediti sredstva za rekonstrukciju puta Sase – Višegradska Banja.

Sastanku u Višegradu prisustvovao je i ministar za izbjegla i raseljena lica Omer Branković.

(Srna)

Ostavite komentar »